Açma Zeytinli Poğaça Tarifi
- 2.5 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı ılık tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 100 g Siyah Zeytin
- 100 g Yeşil Zeytin
- 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
- Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
- Yumurta, eritilmiş ılık tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karbonatı ilave edin.
- Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
- İç harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kasede karıştırın.
- Hamuru merdaneyle 5 mm inceliğinde açıp, yuvarlak bir kalıpla daireler kesin.
- Hazırladığınız hamurların yarısının kenarlarından yarım santim içeriden başlayarak ortaya doğru bir bıçak yardımıyla çizikler kesin.
- Düz hamurların kenarlarına fırça ile yumurta akı sürün ve kestiğiniz diğer hamuru üzerine koyun.
- Kesik uçları içten dışa katlayarak çiçek şekli verin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip içlerine zeytinli harçtan doldurun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet Olsun..